Tuesday, September 20, 2011

Vanillitaskud

Tahtsin saia saada :) Mõnusalt maitsvat saia. Kooke on saanud küll ja küll teha, nüüd tahtsin pärmitaignast miskit head teha. Lihtsalt sai ei ole ka hea, seega miski täidisega pidi see tulema ja mõnusad väikesed. Loosiratas jäi vanillitaskute peale.
Tainas:
25g pärmi
2 dl piima
200g võid
9 dl nisujahu
3 sl suhkrut

Täidis:
125g võid
4 sl suhkrut
3 tl vanillsuhkrut

Suhkruglasuur:
1,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1-2 sl vett

Pärmitaigna puhul on oluline, et kõik koostisosad oleksid toasoojad! Pudistasin pärmi kaussi, lisasin piima ja segasin kuni pärm oli lahustunud. Kuubikutena lisasin või, suhkru ja jahu. Sõtkusin ühtlaseks taignaks ja rullisin selle lahti. Kuna mul rullimiseks vähe ruumi ja tainast päris palju, tegin seda kolmes osas. Lõikasin lahti rullitud taigna 4x4 cm ruutudeks. Segasin kokku täidisained ja taignaruudu keskele panin teelusikaga täidist. Seejärel tõstsin taignanurgad keskele kokku. Täidetud pätsid tõstsin pabervormidega vooderdatud muffinipannile ja lasin rätiku all kerkida umbel 1 tund. Kuna kasutasin ühte muffinivormi (12 auguga) aga kokku tuli sellest kogusest 48!!! koogikest, tõstsin ülejäänud lihtsalt pabervormidega lauale rätiku alla kerkima. Kui pätsid kerkinud, küpsetasin neid 225 kraadi juures nii 10-15 minutit. Ei lasknud neid väga pruuniks vaid jätsin just sellised heledad. Saiad jahtusid rätiku all ja hiljem jahtunud saiadele niristasin peale suhkruglasuuri.

Saiad said imemaitsvad ja kadusid laualt kiirelt. Maitse iseloomustamiseks ütleksin, et need ei meenutanud tavalisi pärmitaignast saiu nagu näiteks kaneelirullid vaid tainas mõjus muredalt. Sisu oli hästi tunda ja glasuur peal oli nagu kirss jäätisekuhjal :)
Seda retsepti tasub korrata!

Head isu!

No comments:

Post a Comment