Tuesday, September 13, 2011

Shokolaadikreemi kook

Eile algas kalli kaasa sünnipäevanädala trall, mille esimene osa kandis nimetust Perekond. Esimese ürituse magusaks tahtsin teha miskit mõnusalt kreemist shokolaadikooki. Siit-sealt on meelde jäänud erinevad keedukreemi koogid ja otsustasin teha shokolaadi keedukreemi küpsisepõhjale, mida omakorda katab väike kiht vahust toorjuustu. Toorjuust ja shokolaad on muska lemmikud seega arvasin, et talle meeldiks :)
Taigen:
300g shokolaadivahvleid
1sl nisujahu
80g võid
Shokolaadikreem:
4 munakollast
170g suhkrut
50g maisitärklist
0,5tl soola
715 ml piima
150g piimashokolaadi
100g tumedat shokolaadi
2 sl võid
vanilliessentsi
Toorjuustukreem:
200g toorjuustu
150 ml vahukoort
3 tl tuhksuhkrut
vaniliini
Kaunistamiseks veidi shokolaadi

Kasutasin Selga shokolaadivahvleid, pakis oli 180g, kasutasin veits üle pooleteise paki. Koogivorm on mul u 28 cm diameetriga. Purustasin vahvlid blenderis ja vahvlipuru kummutasin kaussi, kus kallasin juurde kergelt sulanud või ja jahu. Mätsisin seda tainast natuke ja seejärel vooderdasin sellega oma koogivormi. Vormi põhja panen alati ringikujuliselt välja lõigatud küpsetuspaberi, et kui muud moodi koogitükki kätte ei saa, siis paberiga koos ikka saab :)))
Kreemi jaoks kuumutasin piima, mikserdasin munakollased eelnevalt tärklise ja soolaga segatud suhkruga ning lisasin piimale kui piim juba peaaegu kees. Lasin u 1-2 minutit keeda(pidevalt segades). Kohe peaks näha olema, et kreem muutub paksemaks. Lisasin vanilliessentsi ja eelnevalt puruks murtud shokolaadi ning või. Kuna kreem oli jube kuum, sulas shokolaad ja või selles koheselt. Segasin kuni shokolaad oli sulanud ja lasin kreemil natukene seista, et see päris tulikuum ei oleks ning seejärel kallasin segu vormi küpsisepõhjale ja lasin täielikult jahtuda, lõpuks panin koogi külmkappi. Kui kook oli juba mõnusalt külm, valmistasin toorjuustukreemi. Selleks vahustasin vahukoore ja toorjuustu tuhksuhkru ja vaniliiniga. Saadud segu jaotasin koogile shokolaadikreemi peale. Vahekord selline, et enamik ikka shokolaadikreem ja toorjuustukreemi vaid väike kiht. Toorjuustukreemi peale riivisin tumedat shokolaadi. Kooki on mõistlik teha päev varem kui serveerid kuna see jahtub kaua ja seejärel võiks see külmkapis ka veel seista enne serveerimist. Mina tegin samal päeval kui serveerisin aga tõesti, järgmisel hommikul oli see palju parem! Koogi kreem oli kurrrja kui maitsev!!! Iga kord kui külmkapi ukse lahti teen, pean kasvõi väikse ampsu seda kooki võtma .... häbi! Toorjuustukreem peal on ka mõnus ja kuna shoksikreem on suhteliselt magus, annab selle kreemi tagasihoidlik maitse just õige kombinatsiooni. Soovitan proovida, maitseelamus oli tõesti super ja muskale ka väga meeldis!
Head isu!

No comments:

Post a Comment