Monday, September 12, 2011

Salat suvikõrvitsast

Sain hiljuti kaks suurt suvikõrvitsat millest oli tarvis miskit valmis meisterdada :) Otsustasin teha salati purkidesse. Lisaks kõrvitsale kasutasin täiesti tunde järgi:
tomatit
sibulat - nii punast kui kollast
paprika
küüslauku
porrulauk

Kogused vastavad pildidl olevale AGA kõrvitsatest kasutasin ära vaid ühe kuna teine oli liiga vana ja puine. Teiste koostisosade koguseid selle tõttu ei vähendanud. Kõik mis pildidl, läks potti :)
Hakkisin kõik koostisosad, hautasin sibulat ja porrut poti põhjas väheses õlis, lisasin tükkideks hakitud paprika ning suvikõrvitsa. Viimasena tomat ja küüslauk. Maitsestasin soola, suhkru, pipra ning natukese basiilikuga. Tõstsin segu purkidesse ja kuumutasin nii 10 minutit.
Piltidelt tundub, et salat on jube vedel ja sogane aga täna just avasin ühe purgi õhtusöögi kõrvale ja vedelik on lihtsalt suhteliselt hägune aga muidu muud koostisosad ei ole puruks keenud ega midagi, kenasti terved tükid on. Ei ole krõmpsud aga seda ma ei eeldanudki :) Maitse on üllatavalt hea ... just üllatavalt, ma tavalist kõrvitsat ei söö ja suvikõrvitsaga on kokkupuude vähene seega ei teadnud mida oodata. Kokku sain 4x0,5 purki+ üks poolik 0,5 purk. Igatahes märkus iseendale - kui võimalik, tee seda järgmine aasta jälle :) Head isu!

No comments:

Post a Comment