Monday, September 12, 2011

Marineeritud kirsstomatid

Samal nädalavahetusel kui aias ürte korjasin, sai ka pisikesd armsad kirsstomatid kasvuhoonest ära korjatud ja plaaniks sai need purki pista. Sain väikse kausitäie tomateid, kogust ei oskagi öelda, ei kaalunud. Kõigepealt tegin hambaorgiga tomatitele augud sisse, et koored lõhki ei lööks ning jagasin need purkide peale ära. Lisaks viskasin igasse purki juurde kaksküüslaugu küünt, oksa tüümiani või paar lehte basiilikut (mõni purk tüümianiga, mõni basiilikuga), lehe loorberi, paar tera pipart ning tera vürtsi. Seejärel keetsin kokku marinaadi:
1,5 l vett
1,5 spl soola
1,5 spl suhkrut
3 spl äädikat

Kallasin marinaadi tomatitele ja kuumutasin nii 10 min, seejärel keerasin kaaned kinni. Kokku sain purke täpselt nii palju kui pildilt näha :) Enamik on 0,3l ja 0,4l purgid
Head isu!

2 comments:

  1. Hetkel teen neid järgi! olen marinaadi keetmise juures:)

    ReplyDelete
  2. Selle peale meenus mul, et mul paar purki ju alles! Tõin õhtusöögi ajaks ühe keldrist välja ja serveerisin. Väga kenasti säilinud ja maitse oli ka hea. Basiilik annab omamoodi maitse, loodan et see sulle meeldib :)

    ReplyDelete