Thursday, December 1, 2011

Yes, yes, again toorjuustukook

Tean, tean, see mitte ei hakka naeruväärseks muutuma vaid juba ammu ON naeruväärne. Jälle üks juustukook, no mis ma teha saan, külmkapis oli üks eestist kaasa ostetud köögi toorjuust esimese detsembri kuupäevaga. Pidin ju ära tegema. Ma siis ei hakka kohe koogist rääkima. Kuna meil siin suhteliselt palju vaba aega, oleme palju filme vaadanud. Eile vaatasime filmi nimega "Sucker punch" mis muide eesti keelde tõlgituna oli " Tagasi reaalsusesse." Filmide tõlked on meil andekad kui otsetõlke peale mõelda. Minu arvates parim tõlge üldse on seriaalil "Jake and the fatman" ehk siis eesti keeles "Kuhu koer on maetud" ?!?! Ei kommenteeri. Enivei kui muska kuulis, et täna vaatame filmi Sucer punch, oli ta kindel, et tuleb mingi Adam Sandleri komöödia, kõlab tõesti selliselt aga Sandleri asemel saime filmi, mida lühidalt kommenteriks nii, et piinatud Charlie inglid kohtuvad Sin citys :) Andekas oli, soovitan vaadata. See kas meeldib või ei meeldi üldse, vahepealset varianti ei ole.
Koogist: Kuna see toorjuustu säilivusaja märkamine tuli nii viimasel hetkel siis polnud mul väga mõtlemisaega mida sellega teha seetõttu tuli väga igav kook. Kasutasin:
400g toorjuustu
300g shokolaadipudingit
0,7 dl suhkrut
2 muna
180g digestive küpsiseid
75g võid
Kõik, rohkem midagi ei kasutanudki. Muidugi kui kook juba ahjus oli, leidsin kapist igast huvitavaid asju mida oleks võinud kasutada aga heaküll, teine kord siis. Sel korral ma isegi ei kirjelda retsepti väga täpselt kuna selles ei ole ju midagi. Põhi nagu ikka küpsisepõhi ja pealmise osa jaoks segasin kokku toorjuustu ja pudingu, lisasin suhkru ning munad ja kallasin saadud segu põhjale. Küpsetasin 160 kraadi juures 60 minutit. Jälle väike veevann ahjus jne. Kook tuli hea, ei midagi meeliületavat aga hea. Ma meelega ei pannud väga palju suhkrut, seega kook ei ole liialt magus vahelduseks shokolaadi sisaldavatele kookidele :) Mõnus oli igatahes tükikest filmi kõrvale nautida koos hea teega :)
Head isu!

No comments:

Post a Comment