Monday, December 12, 2011

Juustune ahjuforell

Kaladest sööme üldjuhul kas lõhet või forelli ning ikka ahjus või grilli peal. Sel korral jälle ahjukala. Et ei oleks ainult tuim tükk kala, lisan teinekord juurvilju, millest meie lemmikud on brokkoli ja lillkapsas. Porgandi ja kaalika puhul saadetakse mind kuu peale :) Seekord sai ka tehtud suhteliselt rammus väike roog kalast, juurviljadest ning juustust. Kasutasin:
forell
brokkoli (külmutatud)
lillkapsas (külmutatud)
juust
parmesani juust
majonees
sool
pipar
Puhastasin natukene forelli, see tähendab, et eemaldasin kõik luud ning ka naha. Puhta kalaliha tükeldasin ning lükkasin ahjupotti, peale raputasin soola ja pipart. Külmutatud brokkoli ja lillkapsa panin paariks minutiks keevasse vette ning seejärel tükeldasin õisikuid väiksemaks. Viskasin juurviljad kala peale, raputasin natukene veel soola ning laotasin õisikutele paar supilusikat majoneesi. Kõige peale läksid riivitud juustud. Ahjupotile kaas peale ja u 20 minutiga oli valmis. Maitse oli mõnus juustune ja juurviljad sobivad ka jube hästi sellesse kompotti :) Siin kohal ei ole üldse oluline MIS juurviljad, pange seda mis leidub, lihtsalt porgandid ja kaalikas jne võiks enne ahju panekut poolpehme olla juba.
Head isu!

No comments:

Post a Comment