Monday, December 12, 2011

Magusad pärmi-lehttaigna rullid

See oli laupäeva hommik ja kell polnud veel kümmegi kui mul juba kuklid ajus kerkisid :) Tegin magusaid vanilje-mandlirulle ja sarapuupähkli rulle. Kasutasin:
Pärmi-lehttainas
taluvõi
Marsan Ekströms vaniljekaste
mandlilaastud
purustatud sarapuupähklid
demerara suhkur
Valmistusviis oli mõlemal juhul sarnane: Rullisin taigna lahti ja pintseldasin sulatatud võiga üle. Vanilje-mandlirullide jaoks segasin vaniljekastme pulbri vähese piimaga kokku ja pintseldasin ka selle taignale. Panin kastmepulbrisse vähe piima ja tegin hästi paksu vaniljekastme, et see vahelt kohe välja ei voolaks! Toimis, ei voolanud kuskile ka küpsemise ajal. Seejärel puistasin taignale ka mandlilaaste ning raputasin suhkrut. Valisin demerara ja fariinsuhkru vahel aga tegelikult võib panna ka täiesti tavalist valget suhkrut kui pruuni ei leidu. Edasi rullisin taigna kokku ja lõikasin tükkideks, täpselt nagu kaneelirulle teeks. Asetasin rullid ahjuplaadile ning raputasin igaühele veel natukene suhkrut ja mandlilaaste peale. Sarapuupähkli rullide puhul raputasin võiga määritud taignale jällegi suhkru ja seekord siis purustatud sarapuupähkleid. Jällegi keerasin rulli ja ahjupannil raputasin veel pähklipuru ka iga tüki peale. Ahjus 200 kraadi juures kuni rullid on kuldpruunid. Maaailma head ja eriliselt lihtsad ikka. Minu erilised lemmikud on vaniljekastmega aga sarapuupähkel meeldib mulle ka väga niiet need olid ka jube maitsvad :)
Head isu!

No comments:

Post a Comment