Sunday, June 12, 2011

Grillitud puuviljad toorjuustuga

Lisaks ananassile tegime oma rõdu grillõhtul ka muid magusaid vilju grilli peal. Selle retsepti järgi tehtud puuvilju sain esimest korda ühel piknikul ning nüüd uuesti sama koka poolt enda maakodus. Lisan siia ka lingi koka enda retseptile, mina lihtsalt proovisin järele teha: Delight Cafe
Selle magustoidu tegemiseks on kõige ideaalsemad ühekordsed fooliumist nõud, millel on ka papist kaane osa kaasas. Lõikusin sinna sisse järgmised koostisosad :

1/2 õun
1 banaan
1/2 pirn
1 kiivi
suur peotäis maasikaid
pool suurt rabarberit
piparmündilehti

Kastmeks:
Toorjuust
0,5 tl mesi
vaniljesuhkur

Koorisin ka õuna ja pirni, kuna kartsin, et koored on vintsked. Lõikusin viljad kõik anuma põhja, viljade vahele raputasin piparmünti, segasin omavahel toasooja toorjuustu, mee ja vaniljesuhkru ning lisasin selle viljade peale. enne grillile asetamist panin ka papist kaane anumale peale. Minul juhtus muidugi see, et gaasigrill, olles ka täieliku miinimumi peal, keetis viljad kõik liiga läbi. See oleks pidanud mul grillil olema maksimum 5 minutit aga kuna viimati panime selle õuegrillile peaaegu kustunud süte kohale, kus see oli u 30 minutit, ei osanud seda ette näha. Nägin, et asi on hapu kui kaane alt hakkas juba roosasid vahumulle välja ajama. Võtsin siis ruttu anuma grillilt ära ja olin hetkeks õnnetu. Sellegipoolest jätsin toidu jahtuma ning otsustasin proovida. Viljad tundusid küll liiga pehmed ja valmis ning toorjuust oli kõik muutunud vedelikuks. Üldiselt meeldiks mulle kui osa toorjuustu jääks heledaks ja natukene paksemaks peale. Enivei, kui kõik oli natukene jahtunud ja tahenenud, jagasin massi pokaalidesse ja serveerisin ning maitse poolest oli see siiski väga hea! Parimatest koostisosadest ei saa ka üritades halba toitu teha :) Külalised kiitsid ja maiustasin ka ise isuga!
Head isu!

No comments:

Post a Comment