Saturday, June 18, 2011

Ahjukartul



Täna müttasin pikalt aias, kirjutan sellest natukene hiljem kuna kirjutada on palju :) Peale aiatöid oli tarvis kiiresti õhtusöök valmistada kuna kõht juba ammu korises. Nähes kartuleid tuli mul meelde üks variant kuidas ahjukartuleid teha. Nägin seda retsepti kunagi internetis kuid tänaseks mäletasin ainult pilti retseptil (ehk kuidas lõigata) ning seda, et neid kartuleid oleks hea teha grillil. Grillile tuld alla teha lihtsalt ei viitsinud, seega valmistasin ahjus. Ürtidest kasutasin neid mida parjasti peenralt tuua sain.

Mina kasutasin:
Kartul
õli
sool
värske till
värske rosmariin
värske tüümian
riivitud juust

Pesin kartulid, lõikasin need näiliselt nagu viiludeks aga tegelikult peatasin noa kuskil kolmveerandi peal nii, et alumine veerand jäi kartulit koos hoidma. Kallasin kartuli säbrude vahele õli ja raputasin soola ning panin need ahju. 200 C ja umbes 30 minutit.
Seejärel võtsin kartulid ahjust välja ning lisasin sälkude vahele rohelisi maitseaineid, kallasin natukene veel õli peale ning seejärel raputasin natukene riivjuustu ja panin tagasi ahju. Ahjus olid nad jälle 200 C juures ja umbes 20 minutit. Serveerisin kuumalt, juurde tegin ahjus täiesti tavalist ostetud grillribi ja oma lemmikut tomati-rohelise sibula-tilli ja jääsalati segu hapukoorega :) Kartul oli tõesti väga hea ja kuna hoidsin seda ahjus päris kaua, jäi see väga pehme ja mõnus. Tasub korrata!
Head isu!

No comments:

Post a Comment