Sunday, June 12, 2011

Grillitud ananass

Üle pika aja oli üks nädalavahetus kus ma ei jõudnud oma peenarde vahele vaid jäin linna. Kasutasime seda aega tegusalt ära ja isegi väike korteri grillõhtu mahtus nädalavahetusse. Kuna tegemist kortermaja neljanda korrusega, kasutame väikest gaasigrilli. See pole just sama mis puudega köetud söed ja päris suitsumaitse toidul aga ajab asja ära.
Kuna külalised pidid lihamaterjaliga tulema, jäi meie peale miskit liha kõrvale pakkuda. Otseselt head mõtet mul kohe polnud aga teadsin, et tahaksin teha midagi magusatest puuviljadest kuna rohelise salati teen nagunii liha kõrvale. See oli nii tavaline tomati-kurgi-mozzarella salat kuhu turult sain lisaks pundi karulauku, et ei ei hakkagi sellest pikemalt rääkima. Aga kuna mõte jäi grillitud puuviljade peale, hakkas mind kummitama mõte ananassist. Kuna mulle väga meeldib ahjus küpsetatud ananass, otsustasin sama proovida ka grillil. Selleks oli mul vaja:

1 terve värske ananass
150 ml rummi
3 sl fariinisuhkrut
vaniljesuhkrut
1 sl mesi

Panin poti pliidile ja keetsin valmis siirupi ananassi marineerimiseks. Selleks lisasin rummile fariini- ja vaniljesuhkru ning mee ja kuumutasin kuni suhkur oli sulanud. Kallasin marinaadi madalasse laia põhjaga anumisse ja hakkasin ette valmistama ananassi. Lõikasin ananassi pikkupidi neljaks nii, et roheline tutt jäi igale tükile külge. Kuna mul oli marineerimiseks väga vähe aega, torkasin tikuga ananassi lõigatud pooltele auke sisse, et marinaad ka sisse jõuaks aga ideaalis oleksin lausa süstinud siirupit ananassi sisse :) Igatahes asetasin neli ananassiveerandikku marinaadi sisse lõigatud pool allpool ning nii iga 15 min tagant vahetasin pooli. Soomustega poolt ei ole mõtet marinaadi asetada kuna selle lõikad pärast nagunii ära. Viskasin ka rabarbereid sinna marinaadi aga nagu pärast selgus, jäid rabarberid ikkagi liiga hapud.
Kui grill oli soe, asetasime ananassiveerandikud grillile lõigatud pool alla ja vaheldumisi grillisime mõlemat poolt samu pooli pidevalt marinaadiga üle pintseldades. Grillil kaane all olid ananassid umbes 10-15 minutit.Heameelega oleksin pannud hommikul kohe marinaadi ja õhtul grillinud aga õnneks jäi maitse ikka väga mõnus ja huvitav. Kui veerandikud olid valmis, lõikasin need viiludeks, siis oli hea igaühel endale tükikesi taldrikusse tõsta. Ananass jäi imehea mahlane!Kusjuures marinaadi jäi enamikus järele ja kui ananassid olid valmis, maitsesin seda ... imeline! Sellel oli nüüd ka mõnus ananassi maitse juures. Igatahes panin selle purki ja kavatsen sama magusat rummi-ananassimaitselist marinaadi ka lähipäevil mõne lihatüki marineerimisel kasutada! Kuna marinaadis palju alkoholi ja suhkrut, peaks see suhteliselt pikka aega säilima.

1 comment: