Sunday, October 16, 2011

Pasteet põdra maksast

Kuna põdrajahi hooaeg on täies hoos, on järgnevad postitused põdramaigulised :) Kõigepealt panen kirja oma maksapasteedi retsepti, mida tegin põdra maksast. Kuna põdra maks on maailma suur, lõikasin selle neljaks ja saan neli korda pasteeti teha. Üks osa tuli umbes kolmveerandkilone tükk.
Ühesõnaga kasutasin kokku:

1/4 põdra maksa
2 keskmist sibulat
2 keskmist porgandit
4 küüslaugu küünt
1/2 pk taluvõid
soola
pipart
suhkrut
tüümiani
konjakit

Lõikasin porgandi tükkideks ning hautasin tükke pannil kuni need olid poolenisti pehmed, seejärel lisasin hakitud sibula, küüslaugu ning maksa ja hautasin edasi. Vahepeal lisasin soola-pipart, 1 sl suhkrut ja umbes 1 kuhjaga teelusikatäis tüümiani. Kui porgand oli pehme ja maks läbi küpsenud, võtsin panni tulelt ja ajasin kogu pannil oleva massi hakklihamasinast läbi. Pannile jäi ka vedelikku, selle kõik lisasin pasteedi hulka. Kuna kasutasin hakklihamasina suuremat sõela, lasin massi kahel korral läbi. Kui mass olemas, segasin mikseriga ning maitsesin kas on soola juurde tarvis. Kui mass on veel väga soe, saab või lisada tükkidena ning mikserdades sulab see ise seal. Kui aga on juba jahtunud, peaks või eelnevalt pehmeks sulatama ja seejärel massi sisse mikserdama. Seejärel törts konjakit maitseks ning võib segu lõplikult ära segada. Konjakit natukene, et selle maitse ei tapaks kõike muud ja pasteet ei muutuks mõrudaks. Kõigepealt näiteks kolm-neli supilusikatäit ning sejärel maitse kas see on okei või tahad juurde panna.
Mõnus värske saiapäts juurde ja nosimine alaku!Head isu!

No comments:

Post a Comment