Friday, October 28, 2011

Basiiliku-küüslaugu sai

Eile sai saia meisterdatud. Päris hea tuli teine, homme teen jälle sest sai sai otsa juba :)
Mina kasutasin maitsestamiseks basiilikut ja küüslauku, homme proovin ehk basiiliku ja päikesekuivatatud tomatitega. Mis maitset keegi saiale lisada soovib on absoluutselt igaühe oma maitse asi. Jube hea ja lihtne retsept ning sai oli tõesti pehme ja hea.
Kasutasin:
50g pärmi
5dl maitsestamata jogurtit
11dl nisujahu
1tl suhkrut
1,5tl soola
peotäis basiiliku lehti
2 küüslaugu küünt
3sl oliiviõli

Murendasin toasooja pärmi kaussi, siis soojendasin natukene jogurtit (nii 37 kraadini peaks). Kallasin jogurti väiksemasse kaussi ning asetasin selle omakorda suuremasse kaussi. Suuremasse kaussi kallasin veekeetjast kuuma vett ning siis segasin vesivannis jogurtit kuni see oli parajalt soe juba ning lisasin jogurti pärmile. Segasin kuni pärm oli lahustunud. Edasi lisasin soola, suhkru, õli ning 8dl jahu ning sõtkusin kuni taigen oli ühtlane. Lasin taignal kerkida kahekordseks (u 40 min läks selleks mul) ning võtsin selle välja lauale, kus lisasin ülejäänud jahu, hakitud basiiliku ning purustatud küüslaugu ning sõtkusin kuni kõik oli segunenud ning natukene veel. Jagasin taigna kaheks, rullisin natukene lahti ning kätega rullisin taigna kokku ja asetasin ahjuplaadile, kus saiad kerkisid veel 30 minutit. Kokku tuligi kaks saia. Kui saiad kerkinud, asetasin ahju 200 kraadi juures u30-40 minutit ning lasin rätiku all jahtuda.
Tõesti maitsev sai sai ning kadus kiirelt, seepärast peangi homme uue tegema :)))Head isu!

No comments:

Post a Comment