Kui ma kartuleid valmistan siis oma kodus ei ole ma veel kunagi teinud lihtsalt keedetud kartuleid. Ikka mingi puder või ahjuvorm või siis ahjukartulid on kõige tavalisem. Selle retsepti järgi tehtud kartulid on meil suuremate sünnipäevade firmakas. Alati läheb neid mitu head pannitäit ja neid kohe tellitakse, et kas neid nämmasid kartuleid saab ka :)
Vaja läheb:
Toored kartulid
Kuivatatud tüümian
kartulimaitseaine
Sool
Mesi
Õli
Koorin kartulid ja lõikan sektoriteks. Ahjupannile kartulite alla panen küpsetuspaberi kuna mesi ahjus teeb muidu panniga korraliku töö ja küürimist on oi kui palju. Kartulid pannile ja kallan üle vähese õliga (et need ahjus ära ei kuivaks) ning lisan pannitäiele (ületame, et ma teen terve suure ahjuplaaditäie) kartulitele 3 kuhjaga tl tüümiani, 4 sl mett ning 3 tl kartulimaitseainet, peale raputan häääästi natukene soola. Kartulimaitseaine on ka soolane aga kuna mesi teeb asja päris magusaks, lisan tavaliselt veel soola. Segan kõik omavahel kokku ja kuna osa maitseaineid jääb ka panni põhja, raputan otse pakist natuke tüümiani ja kartulimaitseainet veel ka peale õrnalt. Mugav on muidugi segada segu kokku kausis ja siis kallata pannile aga kui on kiire siis ma segan otse pannil :)
Pann ahju ja 200 kraadi juures (küpsetamine alt-ülevalt) 50 minutit, seejärel grillreziimil 5-10 minutit.
Imehead kartulid ja alati on kõigile väga maitsenud :)Head isu!
No comments:
Post a Comment