Wednesday, July 13, 2011

Valgehallitusjuustuga täidetud kanafilerull peekonis Krimmipärase salatiga

Pearoaks oma õhtusöögil tahtsin teha miskit kergemat kuna suveaeg ka, seega kui valida oli kas sealiha või kanaliha, läksin viimase peale välja. Ka lisandiks tegime lihtsalt salatit.
Rulli tegemiseks lõikasin fileetüki lahti, maitsestasin mõlemalt poolt soola ja pipraga ning filee keskele asetasin värsked basiilikalehed, lehtede peale valgehallitusjuustu ning natukene tilli. Rullisin filee kokku ning selle ümber keerasin peekoni. Seda küll müüdi peekoni nime all aga põhimõtteliselt oli see ilma pekita, suhteliselt taine. Ma poes spetsiaalselt valisin sellise :) Peekon ümber, sidusin rulli niidiga kinni ja asetasin iga rulli eraldi fooliumi sisse, et kui juust välja voolama hakkab, jääb see vähemalt liha ümber küpsema selle asemel, et panni põhjas kõrbeda. Kui esimesed külalised olid kohal, panin liha ahju: 190 kraadi ja 4o minutit. Kallis kaasa arvas, et liha jäi liialt kuiv ja oleks võinud vähem aega ahjus olla. Mina kuivust ei täheldanud aga 40 minuti järel oli liha küll täiesti valmis, seega oleks võinud vabalt ka vähem aega ahjus hoida. Liha kõrvale valmistas mu kallis kaasa Krimmipärase salati. Kuna ta hiljuti just sealt tuli, tõi ta kaasa kohalikku tomatit, punast sibulat ja rafineerimata maisiõli. Hakkis sibula ja meie kohaliku väikese kurgi, Krimmi kohaliku tomati, maitsestas soola-pipra ning maisiõliga. Seda kohalikku õli müüdi seal nii, et ta tõi koju 1,5 liitrise plastmasspudeli sees, kuhu see tal kohapeal villiti :) Pudel nägi suhteliselt õudne välja, villisime kodus ta kohe ümber. Maitselt meenutab see pähklit, seega minu jaoks oli salatil mõnus pähkli maitse. Kastmeid lihale ma hästi teha ei oska veel, eks kunagi hakkan ka neid valmistama, seni peab liha lihtsalt salatiga sööma, sorri :)

Head isu!

No comments:

Post a Comment