Tuesday, July 12, 2011

Ürdivõi

Igal suvel on maitsevõi üks asi mida meil suhteliselt tihti laualt leiab. See kaob ka imekiirelt alati seega panen retsepti ka siia kirja, ehk keegi on huvitatud seda lihtsat aga maitsvat võid ka ise tegema.
Kasutan alati ürte mida parajasti värskena peenralt korjata saan ehk siis:
basiilik
tüümian
estragon
till
roheline sibul
lisaks läheb vaja soola ning 1 küüs küüslauku ning otseloomulikult võid :) Ise kasutan margariine mitte seda taluvõid. Helesinises pakis Rama light on mu lemmik üldjuhul, see on mõnusa maheda maitsega. Võtan margariini juba varakult külmkapist välja, et see oleks toasoe, samal ajal hakin kõik ürdid nii peeneks kui vähegi võimalik. Ega ma koguseid ei oskagi öelda, aga kõiki ürte umbes ühepalju - sibulat vast natukene vähem kui teisi aineid. Küüslaugu purustasin pressiga ning lisasin koos soolaga. Küüslauku ma palju ei pannud kuna see matab teiste ürtide maitse ära. Kui küüslauguvõid teha siis paneks küüslauku rohkem ja teisi ürte lihtsalt maitseks aga seekord tegin ürdivõid. Sool, ürdid ja küüslauk võile lisatud, segasin kõik kausis ära, tõmbasin kile peale ja jätsin vähemalt mõneks tunniks seisma enne serveerimist, et ürdid jõuaksid maitset anda ja sool sulada. Parim on isegi teha või valmis õhtul, hommikul üle maitsta ega soola või muud maitset vähe pole ja siis päeval serveerida.
Serveerimiseks tõin peenralt jääsalati lehe ja tegin väikse "junnikese" sina keskele :)
Parim on pakkuda koos isetehtud leivaga loomulikult ;)
Head isu!

No comments:

Post a Comment