Ma ei tee pidevalt erinevaid roogasid. Üritan ikka vahepeal miskit täiesti uut valmis teha aga üldiselt ikka sama tooraine lihtsalt erinevas kuues. Seekord siis hästi tavaline tooraine meie puhul aga täiesti erinevalt kui tavaliselt seda teinud olen. Esiteks ei ole see ahjus vaid hoopis pannil tehtud. Kasutatud kogusest jätkub umbes neljale.
Kasutasin:
800g lõhefileed
2tl tuhksuhkrut
2tl valge veini äädikat (või sidrunimahla)
3sl sojakastet
3sl päevalilleõli
Lõikasin kalafilee naha küljest lahti ja tegin väiksemateks tükkideks, et oleks parem praadida. kallasin marinaadi koostisosad kokku ning segasin kuni suhkur oli täielikult sulanud. Segu kallasin kala peale ja keerutasin kala selle sees. Pikalt pole vaja seda marineerida, mul seisis see umbes paar minutit kuni pann kuumenes.Võtsin marinaadist mõned tükid, panin pannile ja pruunistasin õrnalt igast küljest. Seejärel keerasin kuumuse veidi alla ja panain pannile kaane peale, et kala seest ka kenasti valmiks. Serveerisin kerge salatiga. Väga lihtne aga täiesti teistsugune :) Suhkru ja sojakastme kooslus andis väga huvitava maitse, mis sobib lõhele. Natukene "magusjas" aga samas siiski sojaselt soolane :)))))))))) Seda, kas toit tuli hea või mitte, tean kalli kaasa pealt kuna ta parajalt pirtsakas on. See talle meeldis ja palus teinegi kord teha. Teen! Mulle ka väga meeldis. Hästi sobib see just kas kerge rohelise salati kõrvale või sisse.
Head isu!
No comments:
Post a Comment