Monday, November 28, 2011

Kohvimaitseline Mascarpone-vaniljekook

Selle koogi nimi võiks olla ka "Head nimepäeva mulle!" kuna see valmis Kadripäeval. Aitäh kõigile ilusate soovide eest nimepäeva puhul. Samas kasutan võimalust paluda vabandust kõikide käest, et ma neile nimepäeva puhul õnne ei ole seni soovinud ja arvatavasti ei soovi ka edaspidi. Ma lihtsalt ei jälgi nimepäevasid ega pea järge, sorri :) Minuga on hea lihtne, kadripäev on suhteliselt tuntud. Hea vabandus muidugi... Madise- ja mardipäev ka aga vaevalt, et teistele väga nende nimepäeva puhul õnne soovitakse. Kellelgi pole lihtsalt meeles kristiinapäev, Tiinapäev või mallepäev.
Koogi juurde. Nagu ikka tuli kook käepärastest vahenditest ja mis mul siis külmkapis parajasti juhtus olema:
1.kiht:
400g Mascarpone Macciattot
50g piimashokolaadi
2.kiht:
1 pk Flora vahustatavat vaniljekastet
40g valget shokolaadi
1 vaniljepuding (125g)
1 muna
Põhjaks:
175g Digestive küpsist
70g võid
No ei saa olla lollikindlamat kooki kui eelnevad komponendid. Mitte midagi ei saa nässu minna kui sa just kooki ahju ei unusta! Macciatto Mascarpone on mõnusa kohvimaitsega ja kuna ma ei tahtnud, et kohvi maitse täielikult koogis domineeriks, tegin kihilise. Esimene kiht siis kohvimaitseline ning pealmine kiht vaniljemaitseline. Põhi nagu ikka, purustasin küpsised ja segasin sulatatud võiga. Vooderdasin oma 23cm koogivormi põhja küpsisetaignaga ning panin külmkappi hoiule kuni valmistasin sisud. Tumedaks sisuks segasin omavahel Mascarpone ja sulatatud shokolaadi. Kõik, muud sinna ei lisanudki. Plaan oli üks muna ka lüüa aga sinna see mõte jäigi. Koogi söömisel ma sellest unustatud munast puudust ei tundnud igatahes. Teiseks kihiks vahustasin Flora, lisasin sellele pudingu ning sulatatud valge shokolaadi ja muna. Segasin mõlemad kihid eraldi kaussides ühtlaseks ning kallasin küpsisepõhjale kõigepealt tumeda massi kuna seda oli rohkem ning seejärel vaniljemass peale. Kook 170 kraadini eelsoojendatud ahju ning 60 minutit küpsetamist. Kui kook valmis, jahutasin vaikselt. Väga hea kook aga peab korralikult ära jahtuma enne serveerimist, ka külmkapis. Kuna ma hommikul valmistasin, sain juba poole päeva pealt külmkappi tõsta niiet õhtul oli see juba väga hea. Kuidas kommenteerida ... kook oli ilmselgelt maitsev, kahepeale kadus jälle 2,5 päevaga  külmkapist. Kallis kaasa veel kommenteeris, et kuidas see võimalik on, et me viimasel ajal kõik küpsetised kahepeale ära sööme, varem jäi alati vähemalt pool alles. Ei tea kas oleme magusamaiamaks muutunud või on minu küpsetamisoskus tõusnud. Sellele me vastust ei leidnud aga koogid kaovad kiirelt :) Õnneks pole kilosid veel järele tulnud ... huuh, peaks küpsetamisega tagasi tõmbama vist. Ah samas, elame ju ainult üks kord :)
Head isu!

No comments:

Post a Comment