Tuesday, November 8, 2011

Kanafilee lehttaignas

Võib öelda, et ma ei ole terve oma teadliku elu jooksul ka nii palju kolinud kui nüüd viimase poole aasta jooksul. Nüüdseks oleme jälle ennast lahti pakkinud ja järgmised kuus kuus õnneks uut kolimist ei tule. Kevadel aga hakkab jälle nalja saama :) Mulle isegi täitsa meeldib selline mustlase elu hetkel. Arvatavasti just selle tõttu, et olin enne meie korterisse kolimist elanud ühes kohas 20 aastat. Korteris sai nüüd 6 aastat oldud. Ülejäänud kolme kuu ja kaheksa päeva jooksul olen jõudnud elada kolmes kohas :)))) Nüüd on lõpuks kõik jälle lahti pakitud ja on jäänud isegi aega üle siin ringi vaatamiseks. Pühapäeval tegime shoppingu päeva. Või noh, mis shoppingu, vaatasime lihtsalt kohalikud keskused üle. Üht-teist sai ostetud ka külmkappi ja sellest ma eile õhtusöögi valmistasingi. Tegemist kanafileega lehttaignas, kuhu lisasin veel ka ananassi, hapukurki ja juustu. Ananass ja hapukurk annavad selle minule meeldiva magus-hapu maitse, mis kanaga väga hästi sobib. Et kõik koos püsiks ja veelgi mahlakam oleks, lisasin juustu.
Ühesõnaga kasutasin:
kanafilee
ananassikonserv
hapukurk
juust
lehttaigen
sool
pipar
sidrun

Koguseid ma kirja ei pane, selgitan üldiselt. Eks igaüks ise teab palju ta mida soovib, ei ole tegemist ju teab mis raske toiduga. Maitsestasin kanafilee soola, pipraga ja pigistasin paar teelusikatäit sidrunimahla ka hulka. Lasin panni kuumaks ja pruunistasin kergelt fileetükid mõlemalt poolt ja tõstsin kõrvale. tükeldasin ananassirõngad ja hapukurgid ning viilutasin juustu, et kõik oleks mul kõrval valmis, ainult kokku tõsta. Lehttaigna rullisin õhukeseks ja asetasin taigna peale kanatüki. Selle peale puistasin ananassi ja kurki ning kõige peale laotasin juustuviile. Tõstsin taignalehe üle kanatüki ja sulgesin ääred kahvliga. Piserdasin natukene õli peale ja tõstsin ahju. 220 kraadi juures küpsetasin kuni tainas oli ilus pruunikas. See käis päris kiirelt ja õnneks kana ei tohikski kaua ahjus hoida, kuivab ära. Kui tainas pealt ilus pruun, tõstsin välja, hakkisin väikse salati juurde ja valmis see õhtusöök oligi :) Kalli kaasa lemmik lihadest ongi kana ja see kooslus meeldis talle väga. Sain loa seda teinekordki teha.
pildi tegin siis kui sisu oli jahtunud. Kuumalt oli juust ka mõnusalt vedel :)

Head isu!

No comments:

Post a Comment