Just kui mõtlesin oma koogisaagale vaheaja teha otsustas külmkapp pillid kotti panna ja sügavkülma kogutud materjal ähvardas halvaks minna. Kuna tehnikuga läks paar head päeva aega, polnud muud kui välja mõelda, mis marjadega peale hakata. Õnneks suurema osa olen sel aastal maale külmkirstu viinud kuid miskit oli mul ikka kapis ka. Kõige rohkem kahju oli maasikatest. Maasikate vahel leidus ka üks muretainas. Lisaks sügavkülmale aga kartsin tavalises külmas vedeleva 2l piima pärast. Pidin miskit välja mõtlema või asjad ära viskama. Otsustasin TAAAS KORD kooki teha - kõlan nagu katkine plaat: kook...kook...kook...kookkoookookook...
Mõtlesin teha muretaigna põhjal maasikakooki vanilje keedukreemiga - polegi seda ammu teinud (iroonia!). Vajutasin taigna ahjuplaadi põhja, küpsetasin seda 15 minutit, laotasin peale maasikaviilud. Maasikate peale laotasin keedukreemi. Jälle see tavapärane keedukreem mis mul napoleoni vahel käib aga ilma taluvõita. Kreemi retsepti leiab siit. Koguseliselt tegin kreemi poole võrra vähem kui napoleoni puhul. Nii, tainas põhjas, maasikad peal ja kreem maasikatel. Kuna kreemist jäi üle munavalgeid, vahustasin need kõik ära ja jagasin munavalge vahu kreemi peale. Kuna kreem ise oli mõnusalt magus siis ei pannud ma munavalgevahule mitte midagi lisaks. Maasikad-kreem ja munavaht koogil, lükkasin koogi uuesti ahju 200 kraadi juures u 40 minutit oli see ahjus. Välja võtsin kui kook oli pealt ka imeilus kuldpruun :) Kook sai väga mahlane, kohati oli isegi keeruline tõsta teda, pidi tordilabidat kasutama. Aga maitse poolest sai hea ja vähemalt ei läinud asjad täitsa raisku :)
Head isu!
No comments:
Post a Comment