Plaan oli teha kuivatatud tomateid aga mitte lihtsalt tavalisi tomateid vaid tahtsin ka maitsestada neid eelnevalt. Päikesekuivatusest pole meil mõtet rääkida seega kasutasin ahju.
Kogused on täpselt sellised nagu igaüks ise tahab ja maitseainetest kasutasin basiilikat, tüümiani ning soola. Lõikasin suuremad tomatid sektoriteks, pisikesed pooleks. Taldriku peal segasin kuivatatud basiilika ja tüümiani omavahel ning veeretasin tomatisektoreid maitseaines. Ahjuplaadile asetasin küpsetuspaberi ning paberi peale raputasin meresoola. Soola peale asetasin maitsestatud tomatisektorid. Kui kõik tomatid plaadil, raputasin ka peale natukene soola. Ahju soojendasin 90 kraadi peale ning lükkasin plaadi tomatitega ahju, kus need olid 8 tundi pidevalt sama kuumuse juures.Jäin hetkeks mõtlema nende säilitamise peale, et kas panna õli sisse purki või sügavkülma aga valisin viimase variandi. Jagasin tomatid kahte kilekotti ja panin sügavkülma. Eks kui millalgi pasta tegemiseks läheb siis saab proovida ... muidu niisama maitstes olid küll mõnusad, maitse on neil tugev, nii soola kui ürtide oma aga seda ma taotlesingi - et neid toidu sees vähe kuluks.Head isu!
No comments:
Post a Comment