Wednesday, March 14, 2012

Hiinapärane magushapu kana

Tegin eile tavalist nuudlirooga aga kana seekord vähe teistsuguselt. Magushapus kastmes nimelt. Väga mõnus tuli ja retsept ruttu kirja enne kui meelest läheb!!!
Kasutasin:
450g kanafileed
3sl maisitärklist
2sl sojakastet
1 muna
1 paprika või konserveeritud paprika tükke
2 keskmist sibulat
1  ananassikonserv (227g)
1tl riivitud ingverit
1tl riivitud küüslauku
Kastmeks:
227g ananassikonservi vedelik
0,3dl vett
3sl valget veiniäädikat (kui puudub siis pigista sidrunit)
2sl sojakastet
1sl maisitärklist
2sl ketšupit
2sl suhkrut
Kana lõikasin meelepärasteks tükkideks ja kausis segasin tükkide hulka ühe lahtiklopitud muna. Seejärel lisasin sojakastme ja maisitärklise. Segasin. Liha panin kõrvalse seisma ja valmistasin kastme, milleks segasin kõik ained omavahel kokku. Kana praadisin pannil mitmes osas kuldpruuniks ja jätsin oma aega ootama. Edasi panin pannile tükeldatud paprika (mul oli konserv), sibula, ananassi, küüslaugu ja ingveri. Küüslaugu ja ingveri võib ka välja jätta kui mõnele ei istu, magushaput maitset need komonendid ei mõjuta. Mulle endale lihtsalt meeldivad need :) Kuumutasin veidi kõiki komonente pannil ning kallasin peale varasemalt segatud kastme. Seejärel lisasin pannile kana ning segasin veidike, et kõik omavahel seguneks. Valmis serveerimiseks! Väga hea nuudliroa kõrvale.

Head isu!

No comments:

Post a Comment