Thursday, December 8, 2011

Chinese ehk Hiinapärane kana ja nuudliroog

Tänane menüü koosnes hiinapärasest toidust. Hiinapärane kana ja nuudlitega juurvilja vokiroog. Kõigepealt valmistasin kana. Selleks kasutasin:
200g kanafileed
2tl riivitud ingverit
2tl purustatud küüslauku
2 keskmine sibul
3sl sojakastet
2sl autrikastet
200ml vett
1/2 dl suhkrut
veidi soola
Lõikasin kana väikesteks tükkideks ja pruunistasin kergelt pannil. Lisasin pruunistamise ajal ka ingveri, küüslaugu ja tükeldatud sibula. Eemaldasin segu pannilt ja valasin vee asemele, lisasin suhkru ja keetsin sellest siirupi. Kui siirup valmis, panin kana siirupisse ja lisasin soja- ning austikastme. Edasi hautasin hetke kaane all kuni liha oli valminud. Lisasin maitse järgi soola ja valmis see oligi. Väga mõnus magusapoolne kana. Nagu mett oleks kasutanud :)

Kana kõrvale tegin nuudliroa. Kasutasin Santa Maria Thai vokinuudled. Kasutasin:
2 peotäit nuudleid
200grammi külmutatud juurvilju (selline vokisegu kus oli sibulat, paprikat jne, ribadeks lõigatud)
300ml vett
2sl sojakastet
1sl austikastet
1tl riivitud ingverit
1tl purustatud küüslauku
soola
Kallasin vee pannile, lisasin nuudlid ning külmutatud juurviljad ning hautasin kaane all kuni need olid suhteliselt valmis. Edasi lisasin kastmed, ingveri ja küüslaugu ning veidi soola. Valmis see oligi.

Kaasa oli kõigepealt väga üllatunud, et mis sa oskad hiina toitu teha või...nohh oskan miskit jah. Raske see ikka on. Serveerisin ära ja kui esimesed ampsud olid võetud, keerasid minu poole suured silmad küsimusega, et miks ma VAREM seda teinud pole??? Pole nagu pähe tulnud teha, ükspäev muska tuli töölt ja rääkis kui head nuudlivokki ta töö juures sai, sealt tuli mõte alles. Kui toit oli juba poole peal, tuli uus kommentaar, et hiina toitu me enam välja sööma ei lähe, see on täpselt sama hea! Ei nohh, mina olin igatahes kõrvust tõstetud :)))) Hea meelega teen seda veel :) Järgmisena proovime siis kevadrulle ka ehk isegi.

Head isu!

No comments:

Post a Comment