Kuna mulle klassikaline rabarberikook ei istu nii väga, tegin kreemise koogi, kus kasutasin nii toorjuustu kui kohupiimakreemi. Etteruttavalt ütlen, et kook tuli väga super! Hapukas rabarber sobis ideaalselt pehme ja kreemja täidisega. Ma isegi ei ole üldse kindel, kas seda kooki võiks rabarberikoogiks nimetada kuna seda on koogis kõige vähem :) Ma oleksin rabarberit vast rohkem pannud aga mul oli külmikus ainult üks vars. Muidu oleks umbes 1,5 pannud, rohkem ka mitte.
Kasutasin:
190g digestive küpsiseid
60g võid
1 paksem vars rabarberit
400g vanilje kohupiimakreemi
200g toorjuustu
5sl suhkrut
2 muna
1sl vett
Valmistasin põhja purustades küpsised ja segades need sulatatud võiga. Vajutasin selle oma 26cm tordivormi põhja ja panin külmkappi ootele. Tegin seekord veidi paksema ja pehmema põhja, väga hea tuli. Puhastasin rabarberi, lõikasin pikuti pooleks ja hakkisin õhukesteks tükkideks. Rabarberi panin eraldi kaussi, lisasin 3sl suhkrut ja 1sl vett. Segasin ja jätsin minutiks seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. Ajasin pliidil panni soojaks ja panin rabarberi-suhkrusegu pannile. Keskmisel kuumusel lasin sel paar minutit podiseda kuni rabarber oli nii pehme, et puulusikaga vajutades läks kergelt katki. Kallasin saadud segu kuumalt pannilt ära, jahtuma. Seejärel segasin omavahel toorjuustu ja kohupiimakreemi, lisasin hulka 2 muna ja 2 sl suhkrut. Kuumutatud rabarberi kallasin koogivormi küpsisepõhja peale ja puulusikaga määrisin selle põhja peale ühtlaselt laiali. Suhkruga kuumutatud rabarber on nagu marmelaad ja seda on hästi kerge määrida. Rabarberi kihi peale jagasin kreemikihi. Kook küpses 40 minutit 175 kraadises ahjus. Jahutasin ja valmis! Kreemi osa on mõnusalt siidjas ja pehme maitsega, millele annab vunki rabarberikiht. Väga mõnus ja tasub proovida!
Head isu!
No comments:
Post a Comment