Monday, February 20, 2012

Lõhesalat

Pole väga ammu kirjutama jõudnud... vahepeal käsime pikemalt Eestis ja tagasi jõudes pole lihtsalt mahti olnud.
Olen viimasel ajal palju salateid valmistama hakanud, kanaga, kalaga jne. Panen kirja ühe viimase lemmiku, lõhekalaga. Koguseid ma ei pane kirja, koostisosad ainult kuna paprika ja kapsatükke ma ei loenda.
Kasutasin:
jääkapsas
porgand
tomat
kurk
paprika
mustad oliivid
salatijuust
lõhe
porru

Kastmeks:
1 osa majoneesi
2 osa maitsestamata jogurtit
kurki
paprikat
soola

Kala maitsestasin soola, pipra ja tilliga ning küpsetasin ahjus nii 15 minutit. Seejärel tükeldasin kapsa ja riivisin porgandist suured pikad tükid. Lisasin tükeldatult veel tomati, kurgi, paprika, juustu ning kala. Kõige peale raputasin oliive ja ribadeks lõigatud porrut. See juust näeb välja ja maitseb nagu feta aga on kõvem. Müüakse salatijuustu nime all topsis, kus vedeliku sees on juba tükeldatud juustutükid. Väga maitsvad ja jube hästi sobisid siia salatisse.
Kastmeks panin blenderisse majoneesi ja jogurti ning viskasin juurde tükid paprikast ja kurgist. Blenderdasin kuni paprika ja kurk olid peenestatud ja lisasin veidi soola. Majonees, mida kasutasin oli suhteliselt tugevamaitseline ja sobis segusse hästi. Eks iga majoneesiga tuleb kaste erinev :) Valasin paar supilusikatäit kastet salatile ja täiesti korralik kõhutäis oli valmis!
Head isu!

No comments:

Post a Comment