Thursday, August 4, 2011

Arbuusid ja Melonid

Juuni alguses kirjutasin oma arbuuside ja melonite kasvatamisest (vt siit) ja tänaseks on möödas juba ligi kaks kuud. Sain ju kaks väga ilusat ja suurt arbuusitaime tuttavate käest, mis panin kasvuhoonesse ning enda pisikesed ja kidurad taimed panin aiamaale. Aiamaale läks 9 taime maha 4.mail - 5 arbuusi ja 4 melonit. Nagu allolevalt pildilt näha, olid taimed päris pisikesed. Eriti kui võrrelda nendega, mis kasvuhoonesse maha panin: vt piltKuna nii ööd kui päevad olid siiski suhteliselt külmad, ehitasin taimedele "kasvuhooned" peale. Lõikasin 5l veepudelitel põhjad alt ära ning asetasin need taimede peale. Ööseks keerasin pudelitel korgid ka peale. Hommikul võtsin korgid jälle maha. Kui olid juba ilusad ja tõesti soojad ilmad, võtsin päevaks "kasvuhooned" pealt ära aga ööseks jätsin siiski veel kuni juuni lõpuni umbes. Juulist korjasin "kasvuhooned" ära ja enam neid ei kasutanud.Tänaseks näeb sama peenar välja selline:
Taimed on nii suureks läinud, et enam ei saa aru kust üks algab ja teine lõppeb :) Aga pean ütlema, et kasvuhoone taimed on TÄPSELT sama suured kui siis kui ma need sain. Nende peal ei ole mitte mingeid vilju isegi. Õuetaimed on kordades suuremad. Kuigi muld kasvuhoone taga ja kasvuhoones sees on täpselt sama. Seal oli enne mullahunnik, mille ehitades kasvuhoonesse tassisime. Hunniku kohale tegin oma peenra.

Viljad on pisikesed aga ma loodan, et oktoobri alguseks ehk on piisavalt suured, et midagi maitsta. Parempoolsel pildil on arbuusi vili. Melonitest ei saa ma hästi veel aru aga tundub, et sellest võib vili välja kujuneda:





Arbuusidelt korjasin osad viljad pealt ära nii, et taime peale ei jääks rohkem kui 4-5 vilja. Tegelikult peaks 2-3 jääma aga no ma ei raatsi ju ära noppida neid ...

Vaatame ja ootame mis edasi saama hakkab. Eks septembri lõpus teen uued pildid ja raporteerin kuidas kasvavad.

No comments:

Post a Comment