Thursday, August 25, 2011

Heeringakreemiga/Singikreemiga ampsukad

Lisaks võileivatordile pakkusin viimase tööpäeva lauale väikeseid ampsuleibasid heeringakreemiga ning saiasid singi-basiiliku kreemiga. Singikreem tuli suures osas juba tordist üle jäänud singi-majoneesi segust, mida mul oli alles 250 ml. Sellele kogusele lisasin 1 pk Creme Bonjour küüslauguga toorjuustu (200 g) ja peotäie värskeid basiiliku lehti ning vahustasin. Segu jätsin paariks tunniks külmkappi seisma, et see pärast tordipritsiga saia peal kena välja näeks. Vahepeal võtsin saia ette ning surusin pitsiga saiast ringikesed. Laotasin need kandikule ning külmkapis oleva kreemi toppisin tordipritsi sisse ning pritsisin massi saiadele. Basiiliku maitse oli tugevalt tuntav ning ka kreemi värvus sai vahvalt rohekas :)))) Maitsesid hästi ja kadusid kiirelt!Kuna tahtsin nii saia kui leiba, otsustasin leiva peale teha miskit soolasemat. Valik langes heeringa peale. Ostsin 400 grammise paki suitsumaitselist heeringat õlis, nõrutasin seda majapidamisepaberi peal ning viskasin seejärel blenderisse, kuhu lisasin ka kaks pakki maitsestamata toorjuustu (kokku 400g). Kasutan hetkel igasuguseks peenestamiseks blenderit kuna mu saumikser on ära maal, muidu on saumikser selleks tööks arvatavasti mugavam. Heeringakreemi sisse miskeid maitseaineid ei olnud mõtet panna, segu iseenesest sai juba soolane ja heeringa spetsiifiline maitse on nii tugev, et ma ei oskaks sellele miskit maitseainet lisada, millel ka mõtet oleks :) Kreemi lükkasin jälle külma paariks tunniks ning seejärel pritsisin leivale. Kuna kasutasin vormileiba, siis leivaviilud lõikasin neljaks lihtsalt. Heeringakreemiga leivad tulid nagu ... heeringakreemiga leivad :) Mõnusalt (toor)juustused. Head soolased ampsud!

Mis ma järgmisel korral teisiti teeks oleks vast see, et lisaksin kreemidele eelnevalt vahustatud vahukoort (näiteks Rama Cremefine vahukoort - soolaseit toite tehes meeldib mulle see rohkem kui igasugused Tered ja asjad), mis annaks kokku mõnusalt vahuse kreemi.

Head isu!

No comments:

Post a Comment