Wednesday, August 3, 2011

Einesai kodujuustuga

Häbi on tunnistada aga ma ei mäleta millal viimati ise kodus süüa tegin ...
Suvine aeg ja palavus, ega siis palju süüa ei tahagi ja kodus viibime ka nii vähe, et söögitegemisest ei tule midagi välja.
Kuna august on käes ja tuleb ennast tagasi töölainele viima hakata, võtsin ennast kätte ja valmistasin koduse hommikusöögi. Varem käis asi nii, et tass kohvi ja minekule! Äratasin ka oma kalli kaasa täna enne üheksat, et ka tema varajase ärkamisega harjuma hakkaks jälle.
Hommikusöögi menüüs oli einesai kodujuustuga ning meie tavapärane piimakohv pärnaõiesiirupiga.
Einesai on Euroleiva toode. Pakis on kaks kahepoolset pikliku saia seesamiseemnetega. Need on parajalt suured, et üks saiapool täidab ühe inimese hommikutühjuse kõhus.

Kodujuustukatte valmistamiseks kasutasin:
1 pk (300g) kodujuustu. Ostsin juba eelnevalt hapukoorega segatud kodujuustu.
1 sl majoneesi
1 tomat
veerand pakki kanasinki
pool ananassikonservi (väike konserv 227g, sellest u 110g kasutasin)
1 muna
1 sl hakitud porrut
1 tl hakitud basiilikat
sool
pipar
riivitud juust
estragon
Sellest kogusest sai neli einesaia poolikut ehk täpselt üks pakk :)

Kummutasin kodujuustu kaussi, hakkisin hulka kanasingi, ananassi, tomati. Lõin peale muna, lisasin majoneesi ning porru-basiilika. Mul leidus sügavkülmas veel eelmisest aastast peenralt korjatud porrut ja basiilikat, mis olin sügavkülma talveks hakkinud. Kuna uued laarid peenral valmimas, tuleb vana eest ära kasutada :) Maitsestasin soola pipraga ning segasin kõik kokku. Ahjupanni peale asetasin 2 einesaia poolikut ning tõstsin lusikaga saadud segu peale. Segu peale raputasin estragoni (juba selle aasta oma sügavkülmast :)) ning kõige peale riivjuustu. Lükkasin saiad ahju u 170 kraadi peale umbes 25 minutiks ning siis grillreziimil pruunistasin juustu pealt.


Saiad said head! Hea lihtne ja maitsev algus meie uuele elule :)
Luban, et nüüd hakkame korralikult toituma jälle ja saab siingi varsti üht-teist uut juba näha!


Head isu!

No comments:

Post a Comment