Sunday, August 7, 2011

Vähe teistmoodi kartulisalat

Ma tegelikult ei oskagi nimetada seda salatit aga kuna kartul oli üks komponent siis nimetagem seda kartulisalatiks. Oma metsanotsu juurde tahtsin pakkuda salatit aga mitte päris kurgi-tomati segu vaid miskit huvitavamat. Vaatasin natukene retseptiraamatutes ringi aga siis tuikas korra peas, et no mida ma otsin, salat tähendab ju seda, et pane täpselt neid komponente mis tahad! Nii otsustasingi teha salatit järgmistest komponentidest:

0,5 kg pisikesi värskeid kartuleid
4 tomatit
kolmveerand pikka kurki
300g kodust suitsusinki
5 redist
5 kõvaks keedetud muna
roheline sibul
purk marineeritud minikurke

Kastmeks:
3 sl majoneesi
4 sl hapukoort
2 tl sidruniessentsi
sool
pipar
4 sl marineeritud kurgivedelikku

Kuna tegemist oli laupäevase päevaga, siis hommikul läksime kõigepealt turule komponente jahtima. Tahtsin just eriti pisikest väikest kartulit ja suitsusinki. Tomati ja kurgi saime oma kasvuhoonest - seda on ikka niiiiii hea öelda :)))) Mul esimest aastat oma kasvuhoone, niiet ma naudin seda lauset veel nii kaua kui saab :) Sibula võtsin ka peenralt aga redise pidi turult võtma. Kusjuures ma pean jälle teemast kalduma ja rääkima natukene turu olukorrast. Teadaolevat käin ma Keskturul, kolmapäeval aga pidin Nõmme turul käima ... jah, koht ise on ilus, puhas, purskaev ja puha aga tundub, et kliendid maksavad selle ilu ka kõik kinni - KOHUTAV kui kallis seal kõik on! Mul oli tarvis küüslauku oma letšo jaoks ja nagu letšo blogis mainisin, maksis Eesti küüslauk 15 eurot/kg!!! Nüüd keskturul vaatasin, et seal on küüslauk max 7-8 eurot kilo. No mida vahet! Ja samamoodi ilus Eesti küüslauk. Ei, Nõmme turg mind ei tõmba kohe üldse.

Tulles tagasi retsepti juurde, siis keetsin kartulid koorega, jahtudes koorisin ning lõikasin neljaks või kuueks. Keetsin ka munad ning 3 muna lõikasin kohe salatisse nii, et jätsin ka suhteliselt suured tükid, kaheksaks lõikasin munad. Singi lõikasin ka suurteks kuubikuteks, samuti tomati ja kurgi. Juurde kallasin kolmveerand purki marineeritud minikurke - neid ei hakkinud üldse. Kogu salat sai suurte tükkidega.

Kastmeks segasin kõik ülalmainitud komponendid kokku ning lisasin kastme salatile ning segasin läbi. Salati peale raputasin ülejäänud munaveerandid, marineeritud kurgid, hakkisin veel viimased redised ning panin salatile kaane peale. Külaliste saabudes võtsin lihtsalt kaane maha ja serveerisin sama kausiga.

Peab ütlema, et salat sai tõesti väga hea ... mõnus vaheldus tavalisele kartulisalatile. Ja need minikurgid olid eriti vahvad seal sees :)Head isu!

No comments:

Post a Comment