Wednesday, August 10, 2011

Segasalat purki


Mulle jubedalt meeldib hilissuvine aeg, siis on aias ja metsas nii palju saadusi mida sisse teha. Seekord siis tegin salatit, mis koosnes tomatist, kurgist, sibulast, kapsast ja porgandist. Tahtsin teha sellist, mida võimalikult vähe kuumutama peab, et kõik värsked maitsed maksimaalselt säiliksid. Kogused tulid täpselt sellised nagu mul saadusi parajasti käes oli:

12 tomatit
1,1 kg kapsast
4 suurt porgandit
2 paprikat
9 kurki
9 sibulat

Hakkisin kõik ribadeks ja panin suurde kaussi, kuhu lisasin 100 ml õli, 1,5 sl soola, 1,5 sl suhkrut, 2 sl äädikat ning sügavkülmast 2 sl hakitud basiilikat. Segasin kõik korralikult ära ning asetasin salati peale lõikelaua raskuseks ning panin salati 24 tunniks külmkappi seisma.

24h hiljem segasin salati uuesti läbi, maitsesin, midagi lisada ma ei tahtnud, täitsa hea oli. Kummutasin salati potti ja kuumutasin seda 15 minutit. Edasi asi otse purkidesse ja kaaned peale. Tehtud! Maitsev sai, loodan, et peab vastu ka :)))
Minu kogustest tuli kokku 4,5 l salatit.
Täiendan postitust natuke kuna eile avasin ühe purgi salatit, et lauale panna. Varem maitsesin seda massi mis purki läks aga nüüd oli asi saanud veidi laagerduda ka. Super hea salat oli! Selle retsepti juurde peaks tärni panema, et hakkan ka edaspidi tegema seda. Ka sel aastal peaks paar purki juurde tegema!

Head isu!

No comments:

Post a Comment