Thursday, August 4, 2011

Letšo

Kasvuhoone hakkas tomateid viskama nagu kuuli kuulipildujast ... midagi oli tarvis ette võtta ja kuna mulle jubedalt meeldivad erinevad tomatikastmed ja letšod, saigi täna letšo tegu ette võetud. Seda on saanud teha ka eelnevatel aastatel, kunagi pole lihtsalt retsepti kirja saanud panna.
Korjasime siis kokku:
3 kg tomatit
1,2 kg rohelist paprikat
2 kg sibulat - selle pidin poest ostma, omadel lasen veel kasvada.
20 küüslaugu küünt

Maitsestamiseks läks:
pool klaasi suhkrut
3 sl soola
1 sl pipart
2 sl äädikat
4 sl hakitud basiilikat

Sibula lõikasin pooleks ning sellest ribad. Paprika ka ribadeks. Tomati jätsin sektoriteks kuna ma panen kõik korraga potti ja tulele. Tegelikult tahab tomat vähem hautamist kui sibul ja paprika aga jätsingi siis tomati suuremaks, nagunii läheb hästi katki. Küüslaugu lõikasin ketasteks. Poti panin tulele ja kuumutasin kogu segu kokku u 40 min kuni kõik oli pehme ja mõnus. Maitsestasin ning pistsin purkidesse. Kusjuures basiilika mida kasutasin, oli eelmise aasta värske basiilika, mis sügavkülmast võtsin, mitte kuivatatud. Seekord tegin suhteliselt magusa letšo kuigi pipart on seal ka ikka tunda. Järgmise laari jaoks hangin turult ka tšillipipart, et teha vähe vängemat möksi. Sellest kogusest sai 11 pooleliitrist purki.Head isu!

No comments:

Post a Comment