Wednesday, January 11, 2012

Hapukoorekook jõhvikatega

Maal käies peab ikka miskit küpsetama. Eriti nüüd kui ma sinna nii harva satun! Tegin sel korral viineripirukaid ja hapukoorekooki. Lähemalt räägin koogist.
Kasutasin:
1,5 klaasi jahu
170g suhkrut
150g võid
4 muna
300g hapukoort
1tl vanillsuhkrut
1tl küpsetuspulbrit
suur peotäis jõhvikaid
Koogi peale:
200g valget shokolaadi
70ml piima
Kõik lihtne ja loogiline. Või vahustasin suhkruga, lisasin munad, vanillsuhkru ja hapukoore. Segasin hästi ära ja lisasin küpsetuspulbriga segatud jahu. Kui kõik ained olid hästi segunenud, lisasin suure peotäie jõhvikaid ning segasin veel natukene, et marjad taignase hästi jaotuksid. Kallasin massi oma ümmargusse tordivormi (vahepeal tuletan meelde, et kasutan 23cm diameetiga vormi ja kook tuli u kolmveerand vormi kõrgust. Pärast muidugi jahtus allapoole). Küpsetasin seda 175 kraadi juures nii 45 minutit.
Kui kook valmis, jahutasin ning seejärel sulatasin valge shokolaadi veevannis 70 ml piimaga. Kui ma muidu shokolaadi sulatan pliidil otse potis siis valge shokolaadiga on nii, et kui pean seda kasutama kaunistuseks, sulatan ikkagi veevannil. Ei julge riskida...valge shokolaad on tundlikum kui pruun piimashokolaad ja läheb kergelt tükki. Seekord polnud mul nii palju shoksi ka, et oleks olnud lisalaar võtta kui nässu läheb seega läksin kindla peale välja :) Sulatatud valge shokolaadi jagasin koogi peale ära ja valmis see oligi :)
Kommentaariks ... kook oli imehea. Samal ajal kui teised õhtusööki süüa nahistasid, lõikasin ma 5 tk lahti ja läksin ise mõneks hetkeks teise tuppa. Tagasi kööki tulles oli üle poole koogi läinud :))) Kes oli juba 2tk söönud, kes 3! Superluks maius tuli küll. Jõhvikad põhjas olid mõnusalt hapud, kook ise oli suhteliselt vähe magus ning peal valge shokolaad siis hästi magus. Kõik klappis ideaalselt! Soovitan proovida ja just hapude marjadega. Kallis kaasa, kes mul koogi sees marjasid ei kannata (kui tegu pole maasikatega), kiitis kooki ja julges isegi mainida, et need jõhvikad teevad asja mõnusaks. Poleks uskunudki :)
 Head isu!

No comments:

Post a Comment