Monday, June 27, 2011

Kartuli-brokkoli puder

Mulle väga meeldib HEA kartulipuder, selline mõnusalt pehme ja vähekene võimaitseline. Kui keegi keedab kartulid ära ja tambib mingi nuiaga mögaks kokku siis see ei kõlba minu jaoks kuskile - asjal peab välimust ja maitset olema!
Ise teen kartuliputru mitut moodi: Tavaline kartulipuder, kartulipuder ürtidega, brokkoliga, porgandiga, mis iganes juurviljadega. Üks parim nendest on brokkoliga. Tegin seda hiljuti ja oli niiii maitsev, et mõtlesin selle imelihtsa retsepti üles riputada, äkki mõni ei tule lihtsalt selle peale, et ka tavalist kartuliputru saab imemaitsvaks muuta.

Kasutasin järgmiseid komponente:
4 suur kartulit
5 brokkoli õisikut (külmutatud variant, seega suhteliselt väikesed õisikud olid)
1 sl soolast margariini (ise kasutan Rama lighti)
piima
sool

Tükeldasin kartulid ning panin koos brokkoliga soolaga maitsestatud vette keema. Kui nii kartul kui brokkoli olid täiesti pehmed, kurnasin ning purustasin pudrunuiaga. Seejärel lisasin margariini, natukene piima (võis olla äkki veerand klaasi ehk 50 ml) ja jällegi maitse järgi soola. Edasi segasin juba mikseriga, et puder jääks hea kohev. Kõik, muud tarvis polegi imemaitsva pudru tegemiseks :) Või/margariin annab asjale jube hea meki juurde, selline mõnus võimaitseline puder tuli. Pudru kõrvale serveerisin tavalist tomati-kurgi-paprikasalatit hapukoorega ja kanafileed. Kusjuures kana marineerisin enne rummi-ananassi marinaadis, mis mul grillitud ananassist üle jäi (vt siit). Aga võin öelda, et see ei sobi hästi kanaga :)
Head isu!

No comments:

Post a Comment