Tuesday, July 5, 2011

Vahvlid nigu vanaemal muiste

Juba mõni aeg tagasi sai tehtud on üks mõnus vahvlipäev, pole lihtsalt olnud mahti kirja panna. Internetist leiab palju erinevaid vahvlite retsepte aga sellist PÄRIS õiget vanaema krõbeda vahvli retsepti on keeruline leida. Ma kunagi aastake tagasi leidsin kuskilt ühe ja hakkasin seda modifitseerides küpsetama teinekord kuni tänaseks on hea retsept käes :) Parajalt võised ja mõnusad kõrbedad - täpselt nii nagu olema peab!
Esimene vahvlite küpsetamise reegel on ÕIGE APARAAT, ehk vanaema Esta :) Kui esimest korda selle välja otsisin, siis küürimist oli nii paari tunni jagu ikka, eks kunagi sai puhastamata sahvrisse lükatud ja nüüd nägi see ikka jubejube välja. Vahvleid on saanud nüüd vahepeal ikka teha aga kirja panen ühe viimastest, kus tüdrukutel igav hakkas ja magusaisu tuli :) Samast päevast ja samadest vahvlitest on juttu ka Delight Cafe blogis.

Retsept mille järgi tegime oli järgmine:

200 g võid
4 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
3 dl jahu
1,3 dl piima

Koguse kahes blogis võivad natukene erineda kuna need olid silma järgi määdetud ja silmamõõt on ju kõigil erinev :)) Ja lisamuna retsepti tuli salaja...
Sulatasime või ja lasime sel natukene jahtuda. Samal ajal kloppisime munad suhkruga ning lisasime sulatatud võile. Edasi läksid ülejäänud koostisosad suvaliselt samasse kaussi, kus me segasime need kõik kenasti kokku. Proovikook jäi veits kinni aga kuna kasutasime ka võõrast masinat sest enda oma ei olnud kodus parajasti, süüdistan ma seda :) Samas eks asi oli ka silma järgi koguste mõõtmises, taigen tundus ka natukene vedel, seega lisasime jahu ja muna ning edasi tulid juba vahvlid imehead! Ülaltoodud retsept on juba see kuhu olime lisanud natukene jahu ja muna juurde.
Et vahvlikogemusest viimast võtta, planeerisime sinna juure korraliku ja päris õige koorejäätise ja mõnusa jääkohvi. Et jäätisega mitte alt minna, sai valituks parimatest parim "Regatt". Viimati kui pannkooke jäätsiega sõime, sai ostetud seda "Eriti rammus koorejäätis" jäätist. Ei tea kes seda teeb ja ei taha teada ka, tegemist on jubedusega! Nagu külmutatud vahukoor ... judinad jooksevad üle selja kui selle jäätise peale mõtlen, kohutav! Seega jäätisega "Regatt" oli ikka kindla peale minek seekord ja me ei pidanud pettuma :)
Mõnus soe suvepäev vahvlite, koorejäätise ja jääkohviga mmmmõnus :)
Head isu!

No comments:

Post a Comment